NK Tegelwippen van start gegaan

Algemeen 25-03
NK Tegelwippen van start gegaan

In hoog tempo tegels eruit, groen erin. Dat staat centraal bij de jubileumeditie van het NK Tegelwippen dat op 21 maart van start is gegaan en loopt tot en met 31 oktober 2024.

NK Tegelwippen van start gegaan

Dit jaar heeft een recordaantal van meer dan 180 gemeenten zich aangemeld voor deelname. Gedurende een half jaar zullen deze gemeenten massaal tegels verruilen voor groen, waaronder gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Met de verwachting dat de 10 miljoenste tegel al vroeg in de zomer wordt gewipt, wordt er gespannen uitgekeken naar welke gemeente als eerste deze mijlpaal zal bereiken.

Tuin in Vlissingen vóór het Tegelwippen
Tuin in Vlissingen vóór het Tegelwippen

160 voetbalvelden groen door NK Tegelwippen

Sinds de eerste editie van het NK Tegelwippen in 2020 zijn in Nederland bijna 9 miljoen tegels verwijderd. Dat zijn ongeveer 160 voetbalvelden aan groen erbij. Het woord tegelwippen heeft zelfs een plek veroverd in de Dikke van Dale en ook onze zuiderburen zijn sinds vorig jaar in de ban van het tegelwippen. Het Vlaamse kampioenschap maakte afgelopen jaar een spectaculaire entree met bijna 3 miljoen gewipte tegels. Het komende half jaar worden tijdens beide kampioenschappen opnieuw miljoenen tegels vervangen door groen. De standen worden bijgehouden op de website.

Tuin in Vlissingen ná het Tegelwippen
Tuin in Vlissingen ná het Tegelwippen