Normeco in zee met Stonebase

#Tuinvak 10-04-2020
Normeco in zee met Stonebase

Het gebrek aan klantbezoeken is voor Normeco een nadelig effect van de coronacrisis, maar er liggen ook veel nieuwe kansen in het verschiet. Normeco is vanwege het succes van Stoneflex bezig met het versnellen en verbeteren van zijn productieproces en gaat een samenwerking aan met Stonebase.
Normeco in zee met Stonebase
Eigenaar Jack Weijers van Normeco heeft allerminst het idee dat er door de crisis minder animo is voor zijn producten. “Mensen gaan in deze crisistijd niet op vakantie en spenderen hun geld dus aan andere zaken. De tuin is dan een zeer geliefde bestemming. Dat merken we bij Normeco.”
In samenwerking met een aantal hoveniersbedrijven is Weijers bezig met een aantal projecten waarin Stoneflex, een voegzand op polymeerbasis, wordt toegepast. De overheid vormt voor hem een belangrijke opdrachtgever.
Weijers: “Bij overheden begint het kwartje te vallen dat ze met Stoneflex een zeer duurzaam product in handen hebben waarmee ze onkruid kunnen weren. Zojuist is er een aanvraag gedaan voor het voegen van 15.000 vierkante meter met Stoneflex. Dat zijn behoorlijke opdrachten. Ook voor verkeersgeleiders blijkt ons product uitermate geschikt.”
Normeco is inmiddels een samenwerking aangegaan met het bedrijf Stonebase, dat Stoneflex samen met Normeco verder in de markt zal zetten. Door het succes van Stoneflex is Weijers bezig met het versnellen van het productieproces. “We kunnen de vraag met de huidige capaciteit nog maar net aan”, aldus de Normeco-eigenaar. “Vandaar dat we willen investeren in een nieuw machinepark.”
Ralf Pijnenburg