Nu vast in het assortiment

09-01-2023
Nu vast in het assortiment

Aspen introduceert een nieuwe versie alkylaatbrandstof met een lagere C02-impact. Zowel de tweetakt als viertakt versie bevat 10% hernieuwbare bestanddelen. 

Nu vast in het assortiment

Al in 2016 bracht de Zweedse fabrikant voor het eerst een badge hernieuwbare alkylaatbrandstof uit. Met een marketingactie bracht Benelux-importeur GVG Oliehandel de bijzondere brandstof destijds onder de aandacht.

Vanwege de lage beschikbaarheid van sommige bestanddelen bleef het toen bij een tijdelijke actie. Maar nu is het dan zover: vanaf het eerste kwartaal 2023 zullen ‘Aspen 2 en Aspen 4 Renewable’ een vast onderdeel zijn van het productassortiment. Deze zullen samen met Aspen D, een extreem schone en volledig fossielvrije dieselbrandstof die reeds in 2017 is geïntroduceerd, de weg vormen naar duurzaamheid.

De productie van hernieuwbare bestanddelen voor alkylaatbrandstof zonder in te leveren op de schone eigenschappen van alkylaat is kostbaar en niet eenvoudig. Daarom is 10% wat Aspen maximaal kan bieden zonder dat het onbetaalbaar wordt of er concessies moeten worden gedaan aan de kwaliteit. De hoogwaardige hernieuwbare bestanddelen worden verkregen uit afvalstoffen zoals bosbouw- en voedselafval. Daarnaast zijn de verpakkingen, inclusief nieuwe witte dop, volledig recyclebaar en wordt het transport zo duurzaam mogelijk gedaan via het spoor.