Opnieuw goud voor Curio Prinsentuin

24-03-2023
Foto: Theo Fama (Studio Pothoff)
Foto: Theo Fama (Studio Pothoff)

De landelijke finale van de Skills Talents vakwedstrijd Tuinontwerp en -aanleg voor vmbo-leerlingen is wederom gewonnen door Bas de Bruijn en Délano Gommers van Curio Prinsentuin Oudenbosch.

Foto: Theo Fama (Studio Pothoff)
Foto: Theo Fama (Studio Pothoff)

Vorig jaar behaalde het tweetal ook goud. De tweede plaats was voor het team van Yuverta vmbo Nijmegen en de derde plaats voor Aeres vmbo Emmeloord.

Aan de finale Skills Talents vakwedstrijd Tuinontwerp namen acht teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden op diverse groene vmbo-scholen. De deelnemers maakten in vijf uur tijd een tuin van twee bij drie meter met onder andere: een vaste plantenborder met betonnen stapstenen, een heester en een houten vlonder met daarin een boom.

Ook moesten ze een pad bestraten met kasseien en halfverharding toevoegen. De jury beoordeelde de teams op tal van aspecten: nauwkeurigheid, samenwerken, de degelijkheid van de constructies en ook op de creativiteit.

De wedstrijd maakt deel uit van het grote ‘Skills The Finals’ evenement op 23 en 24 maart 2023 in de RAI in Amsterdam. WorldSkills Netherlands organiseert er bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau.

Goud voor Curio Prinsentuin

Foto: Bas de Bruijn en Délano Gommers van Curio Prinsentuin kunnen rekenen op een droombaan in het groen. Ook de winnaars van zilver (team Yuverta vmbo Nijmegen) en brons (Aeres vmbo Emmeloord) én alle andere deelnemers wacht een mooie toekomst in de groensector.