Pittig strooigoed

#Tuinvak 13-04-2020
Pittig strooigoed

Nocciolo maakt al jaren naam met perzikstenen als bodembedekker en timmert nu ook aan de weg met twee nieuwe oplossingen: de restproducten van de abrikoos en hazelnoot.
Pittig strooigoed
Met het duurzame assortiment van Nocciolo kunnen bodems, schuttingen en daken op een bijzondere, originele en decoratieve manier worden bedekt. Veel mensen zijn momenteel op zoek naar een goed alternatief voor cacaodoppen als bodembedekker in de tuin. Dit stelt eigenaar Sven Hazekamp, mede-eigenaar van Nocciolo. Hazelnoot is volgens hem de ideale oplossing.

“We toonden onlangs ons product op Tuinidee in Den Bosch en bezoekers reageerden erg positief. De negatieve eigenschappen van cacaodoppen, die steeds meer mensen een doorn in het oog zijn, tref je bij hazelnoot niet aan. Cacaodoppen zijn giftig, rotten snel, gaan stinken en waaien bij een zuchtje wind al weg. Met onze bodembedekkers bescherm je planten en weer je katten en slakken op een verantwoorde en duurzame manier.”

Tuincentra
De hazelnoot is met name geschikt in plantenbakken, borders en strooigoed in de tuin. Nocciolo heeft zijn opvallende bodembedekker reeds verkocht aan verschillende tuincentra en ook consumenten zijn enthousiast.
“Onze oplossing wordt niet alleen als duurzaam en effectief gezien, maar ook als hoogst origineel”, aldus de mede-eigenaar van Nocciolo.
De hazelnoot heeft een heel mooi bruin uiterlijk. Bij regen kleuren ze wat donkerder, maar daarna nemen ze hun vrolijke warme bruine kleur weer aan. Direct na het leggen doen vogels zich tegoed aan de laatste schilletjes. Zodra deze op zijn laten ze de hazelnoot met rust.

Abrikoos
Evenals de hazelnoot is ook de abrikoos uitstekend geschikt voor in plantenbakken, borders en strooigoed. De abrikoos heeft ook de eigenschap van hard hout. Het is zwaarder dan water, waardoor het zinkt en niet wegspoelt.
Evenals de andere producten van Nocciolo heeft de abrikoos een onkruidgroei remmende werking. Door de ovale vlakke vorm geven de ‘abrikozenpitten’ ook een serene rust op de plek waar ze worden gestrooid. Een mooie onderbreking van de bekende kleurscharkeringen.

Perzikstenen
Abrikozenpitten zijn lichter van kleur dan perzikstenen en geven het totaalbeeld een wat gladder uiterlijk, aldus Hazekamp. “Perzik is grof van uiterlijk. Mensen trekken bij het zien van de perzikstenen vaak de relatie met noten. Ze hebben een robuust karakter. Het is in feite hout zonder de nerfstructuur. Perzikstenen zijn nog altijd het meest in trek bij ons. Maar de andere producten zijn een perfecte aanvulling binnen ons duurzame assortiment.”

De perziksteen is in tegenstelling tot de andere twee producten wel geschikt om te berijden met de auto en regelmatig te belopen. Vandaar dat de perziksteen ook wel wordt gezien als het natuurlijke alternatief voor grind. De gegarandeerde levensduur is minimaal 25 jaar.

Pittig strooigoed
Pittig strooigoed