Pluktuinen tulpen razend populair

14-04-2023
Foto: TPN/VidiPhoto
Foto: TPN/VidiPhoto

Snijtulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk (NH) zet samen met zijn medewerkers ruim 20.000 bloemen klaar voor transport naar Frankrijk. In Saint-Denis, op 5 km afstand van hartje Parijs, zullen de tulpen, met bol en al, in het weekend van 15 en 16 april 2023 door het publiek gratis te plukken zijn.

Foto: TPN/VidiPhoto
Foto: TPN/VidiPhoto

Het bestuur van de Parijse voorstad, waar in 2024 de Olympische Spelen gehouden worden, wil met het evenement een vergelijkbare, vrolijke sfeer creëren zoals tijdens de Nationale Tulpendag in Amsterdam. Daar wordt al sinds 2012 door de Nederlandse kwekers een kleurrijke pluktuin aangelegd.

Foto: TPN/VidiPhoto
Foto: TPN/VidiPhoto

De razend enthousiaste reacties van het publiek zorgen ervoor dat er steeds meer internationale vraag naar dergelijke pluktuinen komt bij de initiatiefnemer, stichting Tulpen Promotie Nederland (TPN).

Foto: TPN/VidiPhoto
Foto: TPN/VidiPhoto

Tulpenfeesten in Antwerpen en San Fransico

In Antwerpen en San Francisco worden inmiddels vergelijkbare tulpenfeesten georganiseerd en in Milaan en Turijn zijn pluktuinen met in totaal 1 miljoen bloemen die tegen betaling geplukt worden.

Voor 2024 onderzoekt TPN de mogelijkheden voor evenementen in Duitsland en Groot-Brittannië. Het seizoen loopt van januari tot en met half mei.

Het voornemen is om ook in 2024, het Olympisch jaar, de pluktuin aan te leggen.