Praktisch: blokken voor regenwater

SunnyRain Solutions behaalde de 90e plaats in de KVK Innovatie Top 100 2021 met haar Rainwinner, holle kunststofelementen die je functioneel kunt inzetten in de tuin.

De holle elementen laten zich het beste omschrijven als ‘lego-blokken’. Ze zijn hol om

De holle elementen laten zich het beste omschrijven als ‘lego-blokken’. Ze zijn hol om regenwater op te vangen en door ze op te stapelen kunnen er verschillende functionele elementen van worden gebouwd. Zo kan men in eigen tuin een schutting, muurtje of zelfs een berging van bouwen. Zelfs is het mogelijk om er geluidsschermen langs wegen en het spoor mee te bouwen. Het water dat daarin wordt opgeslagen, kan door de bewoners worden gebruikt tijdens droogte om hun tuin te bewateren of hun toilet ermee door te spoelen.

Een regenton is vaak niet praktisch in heel kleine tuinen, maar door de Rainwinner bijvoorbeeld als afscheiding te gebruiken, biedt deze zelfs voor die tuinen een praktische oplossing. Bewoners ervaren regenwater zo niet meer als een last maar als een lust. Uit de eerste projecten blijkt bovendien dat meer bewoners zich hierdoor laten inspireren hun (versteende) tuin te vergroenen. Ook dat is een winst voor de klimaattransitie.