Riwal kondigt forse investeringen aan

19-05-2023
Riwal kondigt forse investeringen aan

Riwal heeft aangekondigd dat het een aanzienlijke investering van 10 miljoen euro zal doen in haar Nederlandse verhuurvloot.

Riwal kondigt forse investeringen aan

Deze investering omvat de aankoop van 500 nieuwe machines, waaronder 200 elektrische schaarhoogwerkers met een werkhoogte van 7,80 meter. De investeringen zijn bedoeld om onder andere de bouw verder te elektrificeren en om bij te dragen aan een verdere verduurzaming van het werken op hoogte.

Het bedrijf  ziet een toenemende vraag naar elektrische machines in 2023, dit komt zowel door nieuwe wet en regelgeving als duurzame ambities. Dit geldt niet alleen voor kleine elektrische schaarhoogwerkers, maar ook voor ruwterreinscharen, zoals de nieuwe serie ERT schaarhoogwerkers van JLG en de JLG EC600 telescoophoogwerker met 20 meter werkhoogte.

Riwal zet zich in voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de Lifting Sustainability strategie van Riwal. Vanuit die overtuiging heeft Riwal zich gecommitteerd aan diverse duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (UN). Niet alleen om zelf duurzamer te opereren maar juist ook om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun duurzaamheidsambities.

Naast de investering in elektrische schaarhoogwerkers heeft Riwal ook nieuwe starre verreikers met een capaciteit van 2,5 ton besteld en diverse gloednieuwe Manitou elektrische roterende verreikers met een werkhoogte van 26 meter en een capaciteit van 6 ton.