Samen planten

Hoenderdaal Fasteners heeft met een groep collega’s en hun kinderen 500 douglasbomen geplant op het landgoed Prattenburg. Vijf jaar lang worden hier jaarlijks 1550 bomen geplant.

Hoenderdaal Fasteners wil graag een stukje bijdragen aan de CO2-reductie en is daarom

Hoenderdaal Fasteners wil graag een stukje bijdragen aan de CO2-reductie en is daarom een 5-jarige samenwerking aangegaan met Stichting Stukje Natuur. Zij gaan met de bijdrage van Hoenderdaal Fasteners jaarlijks 1550 nieuwe bomen aanplanten op Landgoed Prattenburg in Veenendaal. Met de aanplant van in totaal 7750 klimaat robuuste boomsoorten zoals esdoorn, kastanje en douglas gaan ze naar verwachting in 50 jaar tijd ongeveer 775.000 kilo CO2 opslaan.

Deze opgenomen CO2 blijft opgeslagen als je met het hout bouwt. Deze natuurlijke CO2-opslag is een belangrijke oplossing om klimaatverandering tegen te gaan, en de houtbouw kan helpen het woningtekort op te lossen.

‘Mijn zoontje en ik hebben er tot nu toe tien geplant’, zegt Bart Veldhuizen, met zoon Rémi (1) op de arm. Die kijkt met knalgroene schep in de hand toe, hoe collega’s om hen heen bomen hun nieuwe thuis geven. ‘Wat zou het prachtig zijn als we over vijftig jaar onze Dynaplus schroeven kunnen gebruiken om te bouwen met hout van hier door ons geplante bomen.’