Sanne Vogel nieuwe Groenburgemeester

30-03-2023
Sanne Vogel nieuwe Groenburgemeester

Als onderdeel van de ‘van grauw naar groen’-campagne introduceert Mooiwatplantendoen.nl zijn nieuwe Groenburgemeester: Sanne Vogel.

Sanne Vogel nieuwe Groenburgemeester

Vorig jaar nam Isa Hoes het stokje over van rapper Dio die als allereerste dit ambt mocht bekleden. Sanne Vogel is daarmee de derde Nederlandse Groenburgemeester. De Groenburgemeester inspireert inwoners om hun eigen buurt of omgeving te vergroenen door verschillende vergroeningsprojecten onder de aandacht te brengen en mensen te voorzien van praktische tips. Sanne Vogel gaat deze functie een jaar lang bekleden. 

Kersverse Groenburgemeester

Sanne is actrice, schrijfster, filmregisseur en kookboekenschrijfster. Met haar groene vingers stroopt ze graag haar mouwen op. “Mijn toekomstdroom is wijken met één opvallende kleur: groen. Groene daken, meer gemeenschappelijk groen en bloemen. Door vandaag meer groen in wijken te creëren, bloeien voordelen in de toekomst en dragen we bij aan de herwinning van de biodiversiteit. Ik voel me vereerd dat ik dit jaar mijn plannen en ideeën mag delen in deze dankbare rol”, aldus de kersverse Groenburgemeester Sanne Vogel.