SKIL innoveert met borstelloze gereedschappen

Algemeen 01-03
SKIL innoveert met borstelloze gereedschappen

SKIL, leverancier van elektrisch klus- en tuingereedschap, introduceert een nieuwe collectie betaalbare, borstelloze accugereedschappen. In 2024 bestaat SKIL 100 jaar en deze nieuwe productlijn vormt een belangrijk onderdeel van dit jubileumjaar.  

SKIL innoveert met borstelloze gereedschappen

Met de introductie van deze nieuwe Brushless Range op de Eisenwarenmesse beurs in Keulen bevestigt SKIL naar eigen zeggen zijn voortdurende focus op innovatie. Met de gereedschappen, aangedreven door een geavanceerde digitale borstelloze motor, heeft het bedrijf een belangrijke primeur.

Krachtiger, sneller en duurzamer dan ooit

Elektrische gereedschappen met borstelloze motors worden al langer gebruikt door vakmensen, maar waren vaak te kostbaar voor doe-het-zelvers. Dit jaar introduceert SKIL als eerste een betaalbare productlijn met gereedschappen die worden aangedreven door een brushless (borstelloze) motor.

De voordelen van een brushless motor ten opzichte van traditionele motoren met borstels zijn aanzienlijk. De brushless motor maakt SKIL-gereedschappen niet alleen 50 procent krachtiger en 45 procent sneller, maar de motor heeft daarnaast ook een tien keer langere levensduur. Dit laatste komt doordat er minder wrijving plaatsvindt en daardoor minder snel sprake is van slijtage. Daarnaast heeft de slimme motor het adaptieve vermogen om haar kracht en snelheid aan te passen aan de specifieke klus, bijvoorbeeld meer boorkracht bij harde materialen of juist meer snelheid bij vastschroeven of losdraaien.

SKIL borstelloze productlijn

De SKIL borstelloze productlijn wordt van 3 t/m 6 maart geïntroduceerd op de Eisenwarenmesse in Keulen en zal vanaf september verkrijgbaar zijn bij geselecteerde verkooppunten.