Speciale voldraadschroef voor houtverbindingen

27-10-2022
Speciale voldraadschroef voor houtverbindingen

HECO-Schrauben heeft een speciaal ontworpen voldraadschroef voor technische houtverbindingen op de markt gebracht: de HECO-WR. De schroef heeft een aantal eigenschappen, waardoor hij niet alleen snel verwerkbaar is, maar ook sterke, duurzame verbindingen tot stand brengt.

Speciale voldraadschroef voor houtverbindingen

Dankzij de speciale schroefpunt vermindert de neiging tot splijten en kan de schroef veilig bij een geringe rand- en asafstand ingedraaid worden.

Speciale voldraadschroef voor houtverbindingen

‘In de moderne, technische houtbouw moeten een mooie afwerking en een veilige constructie hand in hand gaan’, licht Fabian Mohr van HECO-Schrauben toe. ‘Hoe slanker het houtdeel, hoe voorzichtiger men moet zijn met de bevestiging. We hebben de nieuwe voldraadschroef HECO®-WR vooral in ons assortiment opgenomen om slanke houtcomponenten betrouwbaar te verbinden. Het ontwerp van de schroef met de speciaal gevormde punt veroorzaakt minder splijten, waardoor de schroef dichter bij de houtrand kan worden ingezet. Zo kunnen balken, dwarsdrukversterkingen, staalplaat of kozijnhoeken geschroefd worden, zonder dat de kwaliteit van de verbinding aangetast wordt.’

De verbinding van houten onderdelen met HECO®-WR gebeurt in één stap, zonder voorboren.

Omdat houtconstructieschroeven verschillende soorten montage flexibel mogelijk moeten maken, heeft de HECO®-WR een platverzonken kop met T-Drive gekregen. Die zorgt ervoor dat de schroef mooi in het hout verzinkt, waardoor het oppervlakte mooi blijft.