Sterke marktpositie in kansrijke nichemarkten

House of Covebo, voorheen Covebo Groep, heeft de afgelopen maand een akkoord bereikt met de Fuhler Groep over de overname van FID, reeds 30 jaar een toonaangevende uitzendspeler in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening.

Sterke marktpositie in kansrijke nichemarkten | TuinVAK
Sterke marktpositie in kansrijke nichemarkten | TuinVAK

De Fuhler Groep besloot de uitzendactiviteiten als gevolg van een strategische heroriƫntatie over te dragen. Met de overname verwerft House of Covebo een sterke marktpositie in deze kansrijke nichemarkten, die voorheen niet of nauwelijks werden bediend.

FID (met daaraan gelieerd Weurk, FID Support en F-Support) was voor de overname onderdeel van de Fuhler Groep, een dienstverlener in agrarisch loonwerk, groen- en natuurbouw, afvalverwerking, recycling en aanneming. FID heeft met zeven vestigingen in Nederland, circa 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd in de nichemarkten afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. Onder de vleugels van House of Covebo wil FID inzetten op verdere groei in haar specialismes en toewerken naar volledige landelijke dekking. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief.