Stihl HTA 160: boomverzorging met beide voeten op de grond

Materiaal en Gereedschap 28-03
Stihl HTA 160: boomverzorging met beide voeten op de grond

De Stihl HTA 160, de krachtigste accuhoogsnoeier van het Stihl-assortiment, biedt professionals een grote reikwijdte en beschikt over een bijzonder stijve telescoopsteel met snelverstelling om de totale lengte tussen 285 en 405 centimeter in te stellen. In combinatie met het zaaggarnituur, bestaande uit het zaagblad StihlRollomatic E Mini en de zaagketting Stihl 1/4" PM 3, kunnen professionele boomverzorgers, fruittelers, gemeentemedewerkers, land- en bosbouwers takken en dood hout op zeer grote hoogte veilig snoeien en correct verwijderen.

Stihl HTA 160: boomverzorging met beide voeten op de grond

De nieuwe accuhoogsnoeier van Stihl kan bovendien comfortabel aangestuurd worden met de ergonomische bedieningshandgreep en valt op door zijn lage gewicht dankzij de lichte magnesiumaandrijving. Zijn krachtige EC-motor werkt geluids- en trillingsarm en een gemakkelijk te reinigen luchtfilter zorgt voor een optimale motorkoeling en een lange levensduur. De HTA 160 haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V van het Stihl AP-systeem, die je in de accuschacht van de behuizing plaatst. Bovenop de energietoevoer garandeert hij zo ook een uitstekende balans. Hierbij is de AP 300 S de beste keuze: die geeft de machine met één acculading voldoende energie om tot 70 minuten te werken. Deze professionele hoogsnoeier is ook geschikt voor gebruik bij regen en vochtig weer.

Stihl HTA 160: boomverzorging met beide voeten op de grond

Deze krachtige accuhoogsnoeier is uitgerust met het zaagblad Stihl Rollomatic E Mini of het zaagblad Light 01 met een lengte van 30 cm en de kleine zaagketting Picco Micro 3 (PM3) 1/4". Dit zaaggarnituur garandeert niet alleen een hoog zaagvermogen en een zuiver zaagbeeld, maar speelt het ook klaar om zelfs dikkere takken precies en efficiënt af te zagen. Als alternatief kan je ook de 3/8" Picco Micro Mini 3 (PMM3) gebruiken.

Stihl Smart Connector

De accuhoogsnoeier HTA 160 is al voorbereid voor de Stihl Smart Connector 2 A. Hij kan op die manier heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing Stihl connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd en leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.