Stihl RMA 443 C getest als beste accugrasmaaier

15-05-2023
Stihl RMA 443 C getest als beste accugrasmaaier

De Stihl RMA 443 C is de duidelijke winnaar van de producttest voor accugrasmaaiers, uitgevoerd door de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest.

Stihl RMA 443 C getest als beste accugrasmaaier

De Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest besteedde in haar april 2023-editie bijzondere aandacht aan een grondige test van accugrasmaaiers. Bij deze test haalde de Stihl RMA 443 C de beste plaats met als algemene beoordeling ‘goed’ (1,8). Er werden tien grasmaaiers zonder wielaandrijving en met een snijbreedte van 36 tot 41 cm getest.

Met een snijbreedte van 41 cm bewees de winnaar zijn potentieel op middelgrote gazons van meer dan 400 m². Hij onderscheidt zich door zijn goede maaiprestaties en snelle acculaadtijden.

Zeer positieve beoordeling voor Stihl grasmaaier

Stiftung Warentest gaf de Stihl grasmaaier een zeer positieve beoordeling voor zijn uitstekende maaiprestaties op vochtig gras en zijn optimale duurzaamheid. Hiervoor kreeg de RMA 443 C de beoordeling ‘zeer goed’ (1,0), net als voor de veiligheid.

De testers waren ook onder de indruk van de autonomie en het bedieningsgemak van de maaier. Met het comfortabele, in de hoogte verstelbare stuur, de centrale snijhoogteverstelling en de opklapbare grasopvangbox van 55 liter biedt de RMA 443 C veel comfort bij het maaien.