Stop Diefstal-campagne opnieuw van start

14-09-2022

Er gaat een nieuwe Stop Diefstal-campagne van start. Brancheorganisatie Cumela, PVO Oost-Nederland en de landelijke politie roepen ondernemers in de agrarische sector op om hun GPS-apparatuur te registreren, markeren en demonteren en om verdachte situaties te signaleren en melden bij de politie.

GPS-apparatuur is een hele gewilde buit voor criminelen en verdwijnt vervolgens vliegensvlug de grens over. Ondernemers blijven met een grote kostenpost achter. Denk aan braakschade, stilstaande apparatuur en de kosten van de apparatuur zelf. Daarom brengen Cumela, PVO Oost-Nederland en de landelijke politie met de Stop Diefstal-campagne vier stappen onder de aandacht om diefstallen zoveel mogelijk te voorkomen: registreer, markeer, demonteer en signaleer.

Cumela startte vorig jaar de eerste Stop Diefstal-campagne om een halt toe te roepen aan het oplopende aantal diefstallen van GPS-apparatuur. Ruim 500 bedrijven meldden zich vorig jaar bij Cumela voor een markeerset en er werden 11.000 labels en 5.000 waarschuwingsstickers uitgeleverd. Het aantal inbraken in de sector onder gemarkeerde en geregistreerde apparatuur verminderde met 45 procent ten opzichte van de periode daarvoor.

Het belangrijkste effect van de Stop Diefstal-campagne is dat geregistreerde en gemarkeerde apparatuur lastiger te transporteren en verhandelen is en daardoor onaantrekkelijk voor criminelen.