Studenten SintLucas maken duurzaam tuinobject

Accessoires 30-05
Studenten SintLucas maken duurzaam tuinobject

MEDITE SMARTPLY is voor het tweede jaar op rij een samenwerking gestart met creatieve vakschool SintLucas. De nieuwe lichting studenten krijgt een aantal maanden de tijd om te werken aan hun eigen lokale MEDITE Makes It Real project.

Studenten SintLucas maken duurzaam tuinobject

In april 2024 ging de uitdaging van start om mét en voor de bewoners van Vitalis Brunswijck, wat onderdeel uitmaakt van Vitalis WoonZorg Groep, iets van MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) te maken dat hen dagelijks entertaint, verwondert en/of verblijdt. 

Studenten SintLucas maken duurzaam tuinobject

MTX is gekozen voor dit project vanwege de uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen vocht. Hierdoor is het een van de weinige houten panelen die geschikt is voor buitengebruik. Het lichte en duurzame materiaal gaat gegarandeerd 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds mee. Door met MTX te werken, maken de studenten kennis met toekomstbestendig ontwerpen en zien ze hoe belangrijk het gebruiken van hout in duurzame projecten is.

Leeuwerik Plaat BV voorziet SintLucas van materiaal

De MEDITE Makes It Real-campagne daagt makers uit om aan de slag te gaan met MEDITE-plaatmateriaal. Om nieuwe groeimogelijkheden te stimuleren en het merk MEDITE in Nederland te versterken, werd eerder dit jaar het MEDITE dealernetwerk in Nederland opgezet met Baars en Bloemhoff BV, Blok Plaatmateriaal, Leeuwerik Plaat BV, RET Bouwproducten en Van Drimmelen Toelevering BV. Voor dit project heeft MEDITE SMARTPLY via Leeuwerik Plaat BV, een van de MEDITE-dealers, de SintLucas-studenten voorzien van al het benodigde plaatmateriaal.