Substantieel minder waterverbruik

21-07-2022
Substantieel minder waterverbruik

World Intellectual Property Organization (WIPO), het agentschap van de Verenigde Naties, heeft Hydraloop als winnaar verkozen van het WIPO Global Awards Program.

Substantieel minder waterverbruik

Hydraloop is uitgeroepen tot winnaar omdat het bedrijf unieke, gepatenteerde technologie heeft ontwikkeld waarmee waterverbruik wereldwijd substantieel verminderd kan worden en hiermee een enorme maatschappelijke impact realiseert. Het Global Awards programma van de WIPO roemt Hydraloop als een uitzonderlijke onderneming die met haar intellectueel eigendom (IP) op een innovatieve en slimme manier helpt om wereldwijd de watercrisis op te lossen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

De meeste waterbehandelingssystemen zijn afhankelijk van filters of membranen. Die worden vaak vuil en raken verstopt, zodat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt, onderhouden en vervangen. De meeste waterbehandelingssystemen voegen chemische producten toe aan het waterzuiveringsproces. Dit kan schade toebrengen aan het milieu.

De gepatenteerde technologie van Hydraloop is gebruikers- en onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Het zuiveringsproces verwijdert haren, vuil, zeep en andere verontreinigingen uit grijswater zonder gebruik te maken van filters, membranen of chemische producten. Hydraloop combineert zes verschillende technologieën: bezinking, flotatie, Dissolved Air Flotation (DAF), schuimopdeling, een aërobe bioreactor en desinfectie van het gereinigde water met krachtig UV-licht.