Swingende start van nieuw tulpenseizoen

Foto: TPN/VidiPhoto

Nationale Tulpendag 2024, zaterdag 20 januari, is succesvol verlopen. De start van een nieuwe snijtulpenseizoen is in Nederland traditioneel gevierd met een reusachtige pluktuin op het Museumplein in Amsterdam.

Foto: TPN/VidiPhoto

Naar schatting hebben ruim 21.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het evenement bezocht. Aan de hand van het thema ‘Let’s Dance!’ hebben de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) gezorgd voor diverse verrassingen. TPN-voorzitter Arjan Smit: “Een van de hoogtepunten was de opening door DJ Hardwell. Daarnaast was het publiek, waaronder opvallend veel jongeren, geweldig. We hebben zoveel vrolijke gezichten gezien en enthousiaste reacties gehoord. Dat is nu exact waar wij elk jaar op hopen. We willen mensen blij maken met een bos kleurrijke tulpen.”

Foto: TPN/VidiPhoto
Foto: TPN/VidiPhoto

Voorafgaand aan de opening van de pluktuin ontving Hardwell een eigen, ‘dansende’ tulp als verwijzing naar zijn energieke muziek en shows. De rode tulp met een gele, gefranjerde rand is door de DJ en muziekproducer persoonlijk geselecteerd. De ‘dansbewegingen’ die tulpen maken, bestaan uit een stukje doorgroei en de willekeurige draai van de bloem in de vaas. Rond 16.30 plukten bezoekers de laatste tulpen en was de feestelijke dag op het Museumplein voorbij.

Hardwell;foto: TPN/VidiPhoto
Hardwell;foto: TPN/VidiPhoto

Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN).

 

oiA6RiGwZd4