Textiel expressie in aluminium

#interieurbouw 14-11-2019
Textiel expressie in aluminium

Gerda is de gedurfde nieuwe meubelcollectie van Skagerak, resultaat van de 10-jarige samenwerking met het design duo Chris L. Halstrøm en Margrethe Odgaard. 
Textiel expressie in aluminium
Hun twee verschillende vaardigheden als meubel- en textiel ontwerper leidden tot een derde dimensie- een nieuwe gemeenschappelijke speeltuin waar vorm, functie, kleur en patroon elkaar ondersteunen en een nieuwe taal creëren. Skagerak heeft een enorme stap gezet uit hun comfort zone, die meestal hout als kern heeft.
Door het patroon van het iconische rood-wit geblokte tafellaken over te brengen naar een aluminium constructie met een geperforeerd oppervlak, heeft het duo een manier gevonden om een textiel expressie om te zetten in een modern stukje meubilair. De verschillende kleuren vertegenwoordigen de oneindige diepte van de Noordse zomerhemel die nooit volledig donker wordt. Gerda is er als bank, kruk en als tafel in twee maten. De collectie bestaat uit twee speciaal ontworpen kleurencombinaties- creme and olive, en burgundy and blue.