Tulp Festival 2022

Woensdag 10 november was de aftrap voor Tulp Festival Amsterdam 2022. 45 leerlingen van de Nicolaas Maesschool plantten tulpenbollen aan de voet van Vondel, met hulp van Saskia Albrecht, initiatiefnemer en organisator Tulp Festival, Anne Verdoes van Bulbs4Kids, Simone Sikking van GroeneBuurten en Nicole en Luis van de stadswerf Amsterdam-Zuid.

In totaal worden rond het monument in het Vondelpark 30.000 tulpen geplant. Ook in
Tulp Festival 2022 | TuinVAK
Tulp Festival 2022 | TuinVAK

In totaal worden rond het monument in het Vondelpark 30.000 tulpen geplant. Ook in andere delen van Amsterdam worden tulpen geplant. Tijdens het Tulp Festival in april volgend jaar geven honderdduizenden tulpen, in grote kuipen en in de volle grond, kleur aan Amsterdam, op tientallen locaties verspreid over de hoofdstad.

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks plaats gedurende de maand april. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, met als doel de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld.

De Tulpenplantdag in het najaar wordt georganiseerd in samenwerking met Groene Buurten en Bulbs4Kids. Ruim 300 Amsterdammers planten in november bovendien in totaal 10.000 gratis ter beschikking gestelde tulpenbollen in hun geveltuin of rond boomspiegels in de straat.