Uitfasering compact fluorescentielampen

10-02-2023
Uitfasering compact fluorescentielampen

Vanaf 25 februari 2023 mogen compact fluorescentielampen met steekfitting (CFLni) niet meer op de markt worden gebracht in de EU. Het is dus cruciaal voor eindgebruikers om nu te kiezen voor een milieu- en energiebesparend alternatief.

Uitfasering compact fluorescentielampen

Om klimaatverandering en gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur tegen te gaan, heeft de Europese Commissie besloten dat kwikhoudende en inefficiënte lampen dit jaar in de hele EU worden verboden.

Als gevolg van het verbod zullen resterende voorraden snel worden verkocht, zodat vervangers moeilijk te vinden zullen zijn. Om zich op deze zaak voor te bereiden, moeten klanten naar alternatieven kijken, liefst zo snel mogelijk milieuvriendelijker.

Als totaalleverancier van professionele verlichtingsproducten biedt LEDVANCE verschillende opties voor de overstap van deze veelgebruikte lampen naar energiebesparende en toekomstbestendige oplossingen. Voor compact fluorescentielampen met steekfitting op C-VSA of compatibele E-VSA’s zijn er LED lampen beschikbaar die een laag energieverbruik en lange levensduur bieden.

Als er geen geschikte LED lamp is en er nieuwe installaties nodig zijn, bijvoorbeeld voor nieuwe projecten in kantoren, openbare gebouwen of horecatoepassingen, biedt LEDVANCE een breed scala aan innovatieve LED armaturen zoals spots, wand- en plafondarmaturen en downlights.