Van schets tot real time rendering

#Tuinvak 14-10-2019
Van schets tot real time rendering

Met de tekensoftware Vectorworks kunnen tuinontwerpers elke opdracht winnen. Presentatietekeningen en visualisaties, beplantings- en matenplannen en berekeningen van hoeveelheden zijn allemaal in één programma te maken. Bovendien kan met het populaire CAD-pakket tegelijk in 2D en 3D worden ontworpen. Door alles maar één keer te tekenen wordt veel tijd bespaard.
Van schets tot real time rendering
Vectorworks heeft een ingebouwde plantendatabase die gekoppeld is aan flexibel plantgereedschap. Teken plantvakken, hagen en solitaire planten en bepaal zelf het aantal per vierkante meter. De beschrijvingen en kenmerken van de gebruikte planten en de bestellijsten worden door Vectorworks automatisch uit de tekening gehaald.
Verhardingsgereedschap
Met het verhardingsgereedschap is elke verharding in 2D en 3D te tekenen, van terras tot grindpad met opsluitband. Een verharding kan zich aanpassen aan het 3D-terrein. Of omgekeerd: laat het terrein aansluiten op de verharding. De relevante calculatie-informatie wordt getoond in de ingebouwde rekenbladen.

Overtuig elke klant
Met augmented reality, virtual reality en 3D-panorama’s is iedere klant in een handomdraai te overtuigen. Kies voor fotorealisme of voor een illustratieve stijl en publiceer de presentaties als gedetailleerde panorama's van het project. Deel de link met de klant en laat hem of haar van panorama naar panorama navigeren. Of kies voor virtual reality en exporteer het 3D-model naar een webpagina.

Visualiseren met Lumion
Voor de meest veeleisende professional is er een live sync met Lumion.
Omdat Lumion rendert op de grafische kaart heb je een overtuigend beeld in seconden en een animatie in minuten. Dankzij de live sync is het Vectorworks-ontwerp rechtstreeks in Lumion te openen. Verandert er iets in Vectorworks, dan zie je die wijziging meteen in Lumion.
Bibliotheken
Ook de bibliotheken van Vectorworks en Lumion werken mooi tezamen. Gebruik de 3D-objecten uit Vectorworks en vul ze aan met vaste planten, heesters en bomen uit Lumion. Beide bibliotheken bevatten duizenden objecten van hoge kwaliteit en prachtige realistische materialen. Daarmee bouwt een ontwerper in een zeer korte tijd de context die het project nodig heeft. Vectorworks en Lumion brengen een ontwerp tot leven.

Winnende combinatie
Door de winnende combinatie van Vectorworks en Lumion zelf uit te proberen zijn alle voordelen voor een ontwerpwerk te ontdekken. Op vectorworks.nl is niet alleen veel meer informatie beschikbaar over Vectorworks en de Lumion live sync, maar ook de gratis demoversie te downloaden en een persoonlijke en vrijblijvende demonstratie aan te vragen.

Van schets tot real time rendering
Van schets tot real time rendering