Veba neemt Best Freizeit Möbel over

Accessoires 23-05
Veba neemt Best Freizeit Möbel over

De tuinmeubelaanbieder Best Freizeit Möbel uit Hechingen kondigde in het najaar van 2023 de beëindiging van zijn operationele activiteiten eind 2024 aan. Na de verkoop van het bedrijfsgebouw en het volledige bedrijfspand van 35.000 vierkante meter voor een nieuwbouw voor het naburige medische technologiebedrijf Bentley, wil Best het volledige tuinmeubelseizoen voor 2024 nog bedienen. “De operationele bedrijfsvoering op locatie Hechingen wordt dan stopgezet”, zegt CEO Joachim Strobel.

Veba neemt Best Freizeit Möbel over

In Veba is inmiddels een partner gevonden, die het merk Best en een groot deel van het productassortiment op de markt in heel Europa wil voortzetten en uitbreiden. Het bedrijf wordt geleid door oprichter en CEO Bart Vestjens en COO Luuk van Dael vanaf locatie Meijel in Nederland. Het heeft daarnaast nog drie extra distributiemagazijnen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hierdoor hebben zij altijd voorraad dichtbij de klant liggen en kunnen ze hun retailklanten ontzorgen door snel door heel Europa te dropshippen vanuit de magazijnlocaties. Daarnaast wordt er een verkoopkantoor in Duitsland geopend, van daaruit wordt de orderverwerking en klantondersteuning voor de klanten in de DACH landen gecoördineerd.

Focus Veba

De focus van Veba lag tot nu toe voor 70 procent op het groothandelsaanbod van meubilair voor de evenementen- en horecasector. 30 procent van het assortiment wordt al geleverd naar retailers die indoor- en outdoor artikelen aanbieden. Met de merken Essentials, Cooldura, Fleider, Innsout en nu Best wil het bedrijf in de toekomst meer handelspartners uit de speciaalzaken, meubelretailers en de online sector bedienen. Naast het beproefde productassortiment werd een ruime keuze aan nieuw buitenmeubilair ontwikkeld. Veba presenteert deze op zijn nieuwe beursstand op de spoga+gafa in Keulen. “Wij willen de succesvolle ontwikkeling van Best van de afgelopen jaren meenemen en verder uitbreiden met onze kennis en wereldwijde netwerken en partners”, legt Luuk van Dael uit.