Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

28-09-2022
Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

De inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023 is van start gegaan. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks deze verkiezing, waarbij iedereen een of meer van de 250.000 leerbedrijven en haar praktijkopleiders kan voordragen.

Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Op het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ in mei 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

Directievoorzitter van SBB, Hannie Vlug: ‘In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het belangrijk om leerbedrijf te zijn. Mbo-studenten lopen daar hun verplichte stage, kunnen er waardevolle ervaring opdoen en meestal blijft een groot deel van de studenten werken bij het leerbedrijf. Twee vliegen in één klap! De jaarlijkse verkiezing is een blijk van waardering richting de leerbedrijven en hun praktijkopleiders. Genomineerde bedrijven en winnaars kunnen zich hiermee onderscheiden.’

Bedrijven kunnen worden voorgedragen uit alle negen sectoren, bijvoorbeeld handel of zorg. Voor iedere sector kiest een jury uit alle voordrachten de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Vervolgens wordt vanuit SBB voor iedere sector de landelijke favoriet gekozen. Iedereen kan vanaf nu zijn of haar voorkeur doorgeven voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.

De inschrijving sluit op 16 november 2022.