VHG Koninklijk

#Tuinvak 14-12-2020
VHG Koninklijk

Branchevereniging VHG mag zich voortaan ‘Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners’ noemen. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft deze eretitel toegekend aan de branchevereniging die dit jaar 100 jaar bestaat. 
VHG Koninklijk
Officieel ging de eerste landelijke vereniging van groenbedrijven op 12 juni 1920 van start. Er werden al direct 145 bloemist-hoveniers als lid ingeschreven. Vanaf het begin werkte deze organisatie onder de paraplu van de Groep Bloemisterij en droeg de naam Kring Bloemist-Hoveniers. In de loop der jaren ontstonden er twee verenigingen: de Kring Tuin- en Landschapsvoorziening (KTL) en de Nederlandse Hoveniers- en Groenvoorzienersvereniging (NHG). Deze verenigingen zijn in 1994 weer samengegaan, de verenigingsnaam is toen gewijzigd in Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).
Foto: VHG-voorzitter Rien van der Spek en directeur Egbert Roozen nemen het predicaat in ontvangst van Hans Oosters (uiterst links), commissaris van de Koning in de provincie Utrecht en burgemeester Gilbert Isabella (uiterst rechts) van de gemeente Houten.