Volledig autonome maaiers

07-02-2023
Volledig autonome maaiers

STIGA’s snoerloze robotmaaiers navigeren met behulp van satellietdata volledig autonoom door de tuin zonder enig soort grensdraden nodig te hebben, en doen hun werk ook nog eens heel stil en uiterst efficiënt.

Volledig autonome maaiers

Het unieke Active Guidance System (AGS) van STIGA vormt de kern van de nieuwe manier waarop de robotmaaiers werken. Hiermee kunnen de robots hun maaiwerk vooraf op intelligente wijze inplannen en blijven ze betrouwbaar verbonden via een sterk GPS-signaal.

Het risico op het verliezen van het GPS-signaal verdwijnt en het is niet langer nodig om grensbedrading aan te leggen of te verleggen in de tuin.

Dankzij de AGS-technologie weet de robot dus niet alleen de beste maairoute, maar besluit hij ook wanneer het tijd is voor een nieuwe maaibeurt. Het is namelijk niet zo dat de maaier direct in de werkstand schiet elke keer als er sprake is van een sterk GPS-signaal. De robot maait alleen op de optimale momenten en geeft het gras minimaal vijf uur de tijd om te herstellen tussen elke maaisessie. Hij maait bijvoorbeeld 's ochtends als de dauw is verdwenen en 's middags als de middagzon niet meer brandt. ‘s Nachts werkt hij niet, zodat het gras zich kan herstellen en de nachtelijke fauna niet wordt gestoord.