Wind- en zoutbestendig

30-08-2022
Wind- en zoutbestendig

Mobilane heeft een nieuw soort Kant & Klaar Haag toegevoegd aan haar assortiment, de Elaeagnus ebbingei. Deze soort staat ook bekend als olijfwilg of zilverbes.

Wind- en zoutbestendig

Een grote kracht van de olijfwilg is dat deze wind- en zoutbestendig is. Dit maakt de Kant & Klaar Haag ideaal voor de kustgebieden. De haag is wintergroen en heeft grote, ovaalvormige bladeren met prachtige tinten van groen en zilvergrijs. Dit zorgt voor een moderne look. Elaeagnus ebbingei is een sterke soort die ook goed tegen luchtverontreiniging kan en zelfs fijnstof afvangt.

De Elaeagnus ebbingei kan gedurende het hele jaar door geplaatst worden met uitzondering van vorstperiode. Er is geen speciale verzorging of mest nodig en ook op een arme bodem kan de haag prima staan en blijft het blad behouden. De haag vangt fijnstof af en vanwege zijn weerstand tegen sterke luchtvervuiling wordt de Elaeagnus ebbingei ook gebruikt als brede haagplant langs wegen met druk verkeer. Zo draagt de Mobilane Kant & Klaar Haag bij aan vergroening van stedelijke gebieden.