Yuverta mbo-studenten in top 10 WorldSkills Landscape Gardening 2022

01-11-2022
Nathan en Jorn
Nathan en Jorn

Nederlands kampioenen Nathan den Besten en Jorn Houdijk behaalden in Estland de achtste plaats én de ‘medal of excellence’ van WorldSkills Landscape Gardening 2022.

Nathan en Jorn
Nathan en Jorn

Tijdens de competitie kregen de mannen de opdracht een tuin aan te leggen volgens een specifieke werktekening. In het totaal deden 16 landen mee aan deze spannende wedstrijd.

Nathan en Jorn
Nathan en Jorn

Glimmend van trots namen de mannen hun medaille in ontvangst. Het resultaat liegt er niet om. Nathan en Jorn creëerden een complete tuin met stapstenen, limestone muren, een terras van flagstones, een bank met een fundament van schanskorven, een vijver met loopbrug, cortenstalen plantenbakken met kruiden, en natuurlijk diverse planten.

Jorn en Nathan
Jorn en Nathan

Nathan den Besten: ‘Ik vond deze week heel leuk, intensief en leerzaam. En ik heb geleerd om met nog meer druk om te gaan dan bij de wedstrijd in Nederland. De samenwerking met Jorn was helemaal goed. We wisten wat we aan elkaar hadden. Dus vulden we elkaar goed aan.’

Jorn Houdijk: ‘Het was een hele leuke en drukke week. En een stuk intensiever dan ik zelf verwacht had. Ik heb heel veel geleerd door met andere materialen en onder hoge druk te werken. De samenwerking met Nathan verliep super en precies zoals we gepland hadden.’