Zwaar werken op accu

04-10-2022
Zwaar werken op accu

Voor de zwaarste werkzaamheden is de nieuwe 18 Volt accu-reciprozaag SSEP 18 LTX BL MVT van Metabo het ideale gereedschap. Deze machine is vooral geschikt voor sloopwerkzaamheden en om verschillende materialen, van hout en metaal tot steen, op maat te zagen.

Zwaar werken op accu

De pendelslag, die de gebruiker gewoon met een hendel kan inschakelen, zorgt voor een bijzonder snelle voortgang. Hiermee beweegt het zaagblad niet alleen vooruit en terug, maar ook op en neer. De benodigde kracht wordt door de borstelloze motor geleverd. Tegelijkertijd beschermt de trillingscompensatie Metabo VibraTech (MVT) de gebruiker: een geïntegreerd contragewicht minimaliseert de trillingen tijdens het zagen en zorgt ervoor, dat er gedurende lange tijd comfortabel kan worden gewerkt.

Zwaar werken op accu

Ook door de zaagsnedes valt de nieuwe accu-reciprozaag op door zijn snelheid: gebruikers vervangen het zaagblad zonder hulp van gereedschap door middel van een hendel op de behuizing – deze kan in iedere positie en ook met handschoenen goed worden bediend.

Zwaar werken op accu

De diepte-aanslag kan eveneens zonder gereedschap worden versteld, zodat het zaagblad optimaal kan worden benut. Het toerental kan vooraf worden gekozen, dat zorgt voor de best mogelijke zaagprestaties in elk materiaal.

Een robuuste aluminium behuizing beschermt de zaag zelfs onder de meest ruwe omstandigheden. Bovendien kan hij gemakkelijk worden opgehangen aan de geïntegreerde stellinghaak zodat hij gedurende de pauzes veilig is opgeborgen.