Eco-vriendelijke oplossingen voor dagelijks tuinonderhoud

Materiaal en Gereedschap 21-02
Eco-vriendelijke oplossingen voor dagelijks tuinonderhoud

Tuinieren anno 2024 is meer dan onkruid wieden en het gras op tijd maaien. Een tuin moet bijdragen aan de biodiversiteit met behulp van duurzame materialen, het veranderende klimaat respecteren en liefst zo onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn. Gelukkig helpen de nieuwste producten van tuinmerk Nature om dit gemakkelijker te maken, of je nou groene vingers hebt of niet.

Eco-vriendelijke oplossingen voor dagelijks tuinonderhoud

Tuinafval composteren vereist lucht en warmte voor een effectieve verwerking. Een composthoop moet op een constante temperatuur van ongeveer 60°C zijn om binnen zes weken compost te produceren. Deze hoge temperatuur wordt bereikt dankzij bacteriën en schimmels en het zorgt ervoor dat ziektekiemen afsterven. De compostthermometer van Nature meet temperaturen van -5°C tot +80°C en helpt bij het handhaven van de ideale omstandigheden.

Eco-vriendelijke oplossingen voor dagelijks tuinonderhoud

Vochtigheidsmeter

Deze stijlvolle vochtigheidsmeter van Nature biedt een mechanische weergave van de grondvochtigheid, wat vooral handig is tijdens langere droge periodes. Met kleurindicaties (rood voor te droog, groen voor optimaal, blauw voor te vochtig) geeft het duidelijk aan wanneer water geven nodig is. De Nature vochtigheidsmeter is 27 cm hoog en is geschikt voor zowel buiten- als binnenplanten.

Eco-vriendelijke oplossingen voor dagelijks tuinonderhoud

Duurzame regentonnen voor in de tuin

De nieuwe regentonnen van Nature komen in stijlvol beige en taupe en zijn gemaakt van 97 procent gerecycled materiaal. Hiermee kun je tot 250 liter regenwater opvangen, bewaren en hergebruiken. De Nature-regentonnen hebben een afmeting van 121 x 50 x 50 cm en het is mogelijk een bijpassende standaard erbij te kopen.

Gronddoeken die rekening houden met (regen)water

De Nature-biologisch afbreekbare jute viltmat biedt natuurlijke bescherming tegen onkruid en helpt de grond rondom (jonge) planten vochtig te houden, waardoor je minder hoeft te sproeien. Het vilt is makkelijk op maat te knippen en wordt geleverd op een doek van 100 x 300 cm.

Het waterdoorlatende gronddekkingsvlies van Nature is een veelzijdige oplossing voor verschillende tuinbehoeften. Ideaal voor het aanleggen van paden tussen grind en aarde om onkruidgroei te voorkomen. Ook stabiliseert het de ondergrond en laat het regenwater doorsijpelen om wateroverlast te voorkomen. Daarnaast kan het dienen als beschermende onderlaag voor vijvers en als bodembeschermer voor planten.