Groendoeners-actie zorgt voor herstel van stadse natuur

Algemeen 30-05
Groendoeners-actie zorgt voor herstel van stadse natuur

elho, GroenRijk en Plantion bundelen voor het eerst groene krachten vanuit een gezamenlijke missie om meer mensen te omringen met natuur. Hard nodig; een klein land als Nederland draagt de titel wereldwijde kampioen biodiversiteitsverlies*. Dit motiveert de groene partners om in actie te komen. De al eerder succesvolle elho Groendoeners-actie wordt uitgebreid met een samenwerking van groenexperts die het samen mogelijk maken om een vergrijsde buurt van A-Z te vergroenen.  

Groendoeners-actie zorgt voor herstel van stadse natuur

“Bij elho zijn we elke dag aan de slag met en voor de natuur. Dat doen we met elkaar via onze 100 procent gerecycelde design bloempotten, ons team, en onze partners. GroenRijk is een van de partners waar we deze actie mee hebben opgezet. Iedereen in Nederland willen we inspirereren en motiveren om samen op weg te gaan naar die groenere wereld. Acties als dit zijn harder nodig dan ooit, als je kijkt naar zowel het klimaat als het nieuwe kabinet. Tijd voor actie”, zegt CEO van elho, Olaf Elderenbosch. 

Chris van den Dool, marketing & ecommerce manager van GroenRijk: “We zijn heel enthousiast om ons aan te sluiten bij elho’s Groendoeners actie. Zelfs al heb je maar een klein stukje buiten, middenin een stad, kun je samen met je buurt bijdragen aan de biodiversiteit. En daarnaast je eigen gezondheid en geluk, want dat geeft de natuur om je heen. We hopen samen met elho zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze mooie actie.”

Jill Hulzinga, manager marketing en communicatie van Plantion vult aan: “Als inkoopcentrum voor groen professionals ondersteunen wij graag dit initiatief van Elho. Hoe meer groen we kunnen toevoegen aan Nederlandse straten en pleinen, hoe beter dit is voor onze samenleving. Groen is gezond en maakt vrolijk!”

Succesverhalen Groendoeners-actie

De succesverhalen van buurtbewoners, en de bijdrage aan natuurherstel, vroegen om uitbreiding van de Groendoeners-actie. Al vier keer eerder heeft elho samen met buurtbewoners straten vergroend. Buurtbewoners uit buurten in Amsterdam, Delft, Haarlem en Tilburg bevinden zich dankzij elho tussen het groen. elho komt ook dit jaar met een Groendoeners team samen met buurtbewoners om de straat te vergroenen. Met deze uitgebreide versie geeft elho – met de support van GroenRijk en planten via Plantion – een vergroening van de buurt t.w.v. €5000 weg. Ook worden er 22 groenpakketten beschikbaar gesteld t.w.v. €500 per stuk, gevuld met designpotten van 100 procent gerecycled plastic van elho, biologische tuinaarde en planten van Plantion. 

Meedoen met de actie kan hier – van 31 mei tot 27 juni. 

*Bron: https://nos.nl/artikel/2521490-nederland-kampioen-biodiversiteitsverlies-de-natuur-staat-er-dramatisch-voor